Om kompetensen
 
 
      

Sven-Håkan Olsson är civilingenjör (elektroteknik, KTH) och har arbetat inom IT-branschen sedan 1977. Han har varit anställd på Datema och Måldata och varit frilanskonsult i nio år under 1980-talet (varav fem år på heltid).

1990 grundade Sven-Håkan Know IT tillsammans med Carl Emil Sundberg och hade ett antal olika befattningar där, t ex vice VD, teknikdirektör/CTO, dotterbolags-VD, affärsområdeschef samt förstås konsult. Han satt också i styrelsen för Know IT samt i ett antal av dotterbolagen.

Även om tiden inom Know IT var oerhört intressant och företaget har synnerligen duktiga och trevliga medarbetare var det dags för en förändring i mitten på 2003, efter tretton år med företaget. Då tog Sven-Håkan upp konsulting i egen firma igen samt deltidsstudier. Sedermera har han även verkat som entreprenör i flera sammanhang.

Sven-Håkan har erfarenhet av ett stort antal uppdrag och projekt. På senare år har det ofta handlat om utvärderingar/reviewer, upphandlingsstöd, gränslandet IT/management, nyttoaspekter, applikationsarkitektur, prestanda mm mm.

Utsedd till en av Sveriges Topputvecklare av Computer Sweden 2008, 2010 och 2012. Medverkar återkommande i www.trendspaning.se och som talare på konferenser.

Några projekt kan lyftas fram som extra intressanta och lärorika under åren: SNA-emulator till Informer Computer Terminals i Los Angeles, Globens biljettsystem, Skandiabankens skapande samt ett stort antal reviewer bl a åt Ericsson, Trygg-Hansa, Enskilda, ATG, Bilprovningen, DN/Expressen, Avanza, Posten, Riksbanken, Statskontoret och flera kommuner. Dessutom, på sitt sätt var naturligtvis grundandet av Know IT och sedermera dess marknadsnotering 1997 två extremt lärorika och roliga "projekt".

 
Konsultprofil för Sven-Håkan Olsson:
      (Pdf-format, nytt fönster)
LinkedIn-profil:
      Klicka här (nytt fönster)